• Home
 • Dakpannen coaten

Dakpannen coaten

Dakpannen coaten: kosten besparend en toch een geheel ‘nieuw’ dak!

Dakpannen coaten is een uitstekend alternatief voor het vervangen van dakpannen. Weersinvloeden en micro-organismen, zoals mossen en algen, zorgen ervoor dat uw dakpannen verkleuren en scheuren. Hierdoor kan in de loop der jaren lekkage ontstaan. Verkleurde, oude dakpannen hoeven niet altijd te worden vervangen. Door het dak te laten reinigen en daarna de dakpannen over te spuiten met een dakcoating, kunnen de dakpannen nog vele jaren blijven liggen.

Verschillende kleuren dakcoating

Dakpannen coaten kan in verschillende kleuren. In ons assortiment hebben we 16 kleuren dakcoating in 4 glansgradaties. De coating is geschikt voor beton, eterniet, tegels, vezelcement en kunstleisteen. Alle producten en materialen die we gebruiken zijn van hoogwaardige kwaliteit, waardoor uw dak lang en mooi egaal en schoon blijft. Geef ons uw wensen door en de dakpannen spuiten we voor u in de gewenste kleur!

Voordelen van dakpannen coaten

 • Beschermt tegen verwering
 • Vermindert aanhechting algen en mossen
 • Dakpannen verkleuren niet in de zon
 • Ademend en is vuilafstotend
 • Voorkomt kapotvriezen van de dakpannen (vorstbestendig)
 • 100% kleurdekkend van hoeken en rondingen

Werkwijze dakpannen coaten

Dakpannen coaten geschiedt volgens een vaste werkwijze.

 1. Dakpannen reinigen

We beginnen altijd eerst het dak schoon te maken door de dakpannen te reinigen met een hoge druk. Hiervoor maken we gebruiken van een hogedrukspuit met minimaal 200 bar. Op deze manier kunnen we gemakkelijk zand, mossen en algen van de dakpannen verwijderen, waardoor een mooie en schone ondergrond ontstaat.

 1. Anti alg- en mosbehandeling

Nadat we de dakpannen hebben gereinigd, brengen we op de dakpannen een desinfectant (anti alg- en mosmiddel) aan. Hiermee worden eventueel achtergebleven sporen van bacteriën, algen en mossen opgelost. De dakpannen zijn 100% schoon. Het product dat we gebruiken is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid van mensen en dieren.

 1. Dakcoating aanbrengen

Alvorens we gaan beginnen met dakpannen coaten, plakken we alle windveren, boeidelen en eventueel de dakramen en het dakkapel af om te voorkomen dat hier nevel op terechtkomt. Vervolgens gaan we met een ‘airless verfspuit’ alle dakpannen spuiten. Deze verfspuit spuit een laag coating onder hoge druk.

Op de dakpannen brengen we altijd twee lagen coating aan. Nadat de eerste laag is opgedroogd, gaan we de dakpannen van een tweede laag voorzien. Op deze manier zijn ook de hoeken en rondingen 100% kleurdekkend.

 1. Schoonmaken woning en erf

Tijdens het reinigen van de dakpannen kan vuil op de windveren, boeidelen, gevel, ramen en het erf rondom de woning terechtkomen. Nadat we de dakpannen hebben gecoat, zorgen we ervoor dat we uw woning en erf schoon achter laten. Het enige bewijs van onze aanwezigheid  zijn de egaal gespoten dakpannen.

 1. Extra: dakpannen coaten*

Door een harde wind kan een dakpan van het dak waaien en moet u de dakpan vervangen. Een oude dakpan plaatsen op een mooi ‘nieuw’ dak is een doorn in het oog. Nadat we het dak van een coating hebben voorzien, zullen we nog 8 losse dakpannen coaten. Mocht er een keer een dakpan kapot gaan, heeft u altijd gecoate dakpannen op reserve liggen.

 1. Extra: dakpannen vervangen*

Bij dakpannen coaten krijgt u een gratis dakinspectie. Mochten we tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden kapotte dakpannen ontdekken, zullen we de dakpannen vervangen (maximaal 8 pannen**). Indien meer dakpannen vervangen moeten worden, zullen we dit met u bespreken. Ook voor het vervangen van de dakpannen kunt u bij ons terecht.

Offerte via Google Streetview

Wilt u uw dakpannen coaten? Voordat we bij u komen, maken we altijd eerst met Google Streetview een vrijblijvende offerte. Hiervoor hebben we slechts uw adresgegevens nodig. U ontvangt binnen 24 uur een offerte in uw mailbox!

Bij akkoord op de offerte komen we bij u langs om de situatie te bekijken en uw wensen te bespreken. In overleg spreken we een datum af om uw dakpannen te komen coaten.

* U dient zelf voor de reserve dakpannen te zorgen.
** Indien blijkt dat meer dakpannen moeten worden vervangen, overleggen we dit met u. Ook voor dakpannen vervangen kunt u bij ons terecht.

 

Ja, ik wil binnen 24 uur een offerte voor dakpannen coaten!

Gemakkelijk een offerte middels Google Streetview!

Gemakkelijk een offerte middels Google Streetview!
Binnen 24 uur een scherpe prijs!

Vraag direct aan!
0
down